Coca Cola China HQ

A privately-owned space housing Coca Cola’s China HQ (comprised of “Division” Office, “CP” Production Center, and Asia R&D Center), this project was conceived as a sustainable, innovative, and functional design solution—a space that would maintain…

SEE MORE
1

Citibank Chongqing Branch

Citibank`s Chongqing Retail Branch was the first project for that the bank was to incorporate LEED design and construction devices.
EDG was aware that this was first of a new generation of projects, with focus on sustainability and high-end technology facilities…

SEE MORE
2

Caterpillar

In the Suzhou, EDG embarked on and project with Caterpillar, the world’s largest construction equipment manufacturer, to pioneer the first LEED construction project in the Free Trade Zone…

SEE MORE
3

Coca Cola China HQ

Location: Zizhu Park, Minhang, Shanghai, China
Project Size: 22,000sqm

Brief: A privately-owned space housing Coca Cola’s China HQ (comprised of “Division” Office, “CP” Production Center, and Asia R&D Center), this project was conceived as a sustainable, innovative, and functional design solution—a space that would maintain Coke’s corporate image while encouraging creativity and inspiration. For Coca Cola, this was not just another project. After over 30 years of strong presence in the China market, Coke was now making a statement: “we are not guests in China anymore; we are creating a permanent home here.” Our task was to establish and reaffirm this sense of “home away from home” while projecting Coke’s strong brand identity and commitment to cultural diversity and environmental sustainability.

Concept Implementation: Inspired by Coke`s classic contour bottle shape our designers envisioned a consistent ceiling wave—an organic shape that imitates the bottle’s silhouette. Running from the main lobby through meeting room and staff area corridors, this undulating ceiling envelops visitors in the Coke concept. The color palette used is also consistent with Coke`s trademark – the Coca Cola RED which we threaded in the key design elements and feature spaces. The nuances and derivates of the classic RED which our designers developed enriched the space and created an atmosphere that is sophisticated yet youthful.

Challenges: A major challenge for this project was coordination between LEED consultants, Architects, M&E contractors, designers. The successful coordination was extremely important in 2 major areas: 1. Coordination with the architects to provide consultancy on interior architecture and analysis of space efficiency – we designed the building “inside out”. The main objectives were space functionality and employee comfort. 2. Coordination between all parties to create the LEED scorecard and to succeed in implementing sustainable strategies.

Sustainability: A main objective of this project was implementing sustainable strategies as well as obtaining LEED Silver Certification. The project not only achieved but even exceeded this objective by qualifying for a LEED Gold Certificate. Our sustainability experts contributed to the LEED accreditation through innovative / sustainable material specifications as well as low energy/water consumption strategies implementation. The use of open areas and mobile office spaces—rarities in China still—maximized natural lighting and ventilation. The specification of FSC wood, motion/ light sensor light fixtures, low flush appliances as well as the implementation of recycled waste water strategies were only the foundation of our effort to deliver a sustainable project. In terms of Innovation in Design we also contributed with our creative solutions, some noteworthy examples being: the cafeteria table tops and chair seats/backs were manufactured from recycled yoghurt packaging; the feature wall in the main lobby was built of recycled Coke Bottles (11 % of which contain the Coke liquid, representing Coke`s share in the China market),

Benefits: The comfort and well being of the employees was a key consideration in our design: diversity of recreational facilities such as a yoga center, sauna and massage parlor, gym think tank “pools”, an amphitheater etc was the final touch to the “home away from home” feel we were looking for. Other benefits included reducing environmental impact of the building and its operation as well as reducing operational costs, promoting the Coca Cola brand and last but not least lowering the rate of turnover.

Citibank Chongqing Branch

Project Type: Design & Build
Location: Chongqing
Completion: Nov 2009
Area: 680 m2
LEED Silver ( target)

Citibank`s Chongqing Retail Branch was the first project for that the bank was to incorporate LEED design and construction devices.
EDG was aware that this was first of a new generation of projects, with focus on sustainability and high-end technology facilities.
This modern reformation required detailed programming and conceptualization in order to fully integrate into Citibank’s corporate standard and maintain their global image while still creating a fresh, new and sustainability-conscious look.

Caterpillar

LEED NC Gold
Project Type: Turnkey
Location: Suzhou
Completion: May 2009
Area: 8400 m2

The First LEED Project in the Suzhou Free Trade Zone
In the Suzhou, EDG embarked on and project with Caterpillar, the world’s largest construction equipment manufacturer, to pioneer the first LEED construction project in the Free Trade Zone. In accordance with and emphasizing Caterpillar’s commitment to sustainable development, EDG delivered on a project to be designed and constructed to meet the LEED Standard requirements with the target being LEED certification. EDG has incorporated a large variety of eco-strategies in the new Caterpillar Suzhou facility: All the eco-strategies adopted in this building make it a unique place to work for Caterpillar employees and visitors. It also sets the example for “green buildings” in Suzhou and China.

Employing innovative solutions strategies we raised the bar on sustainable building. The following identifies some of these solutions: usage of sustainable materials such as carpets, low emitting adhesives and sealants, FSC wood, as well as specification of materials such as wood fiber acoustic boards and wheat board panels. Other sustainable strategies utilized involved allowing direct daylight view access for over 75% of the spaces in the office creating a comfortable and thermally efficient environment for the employees. During the construction stage we ensured that Indoor Air Quality Management and Construction Management Strategies were implemented to deliver a healthy, clean site both for the workers as well as for the Caterpillar staff.

Our LEED expertise in both design & building solutions met the client`s need for function and aesthetics whilst enabling them to realize their objective and being LEED NC Gold Certification.

As the Vice President of the Earth Moving Division of Caterpillar stated in his speech at the Opening Ceremony of the Project:
“(this is) A Project that is model for Caterpillar and a showcase for the rest of us”.